Crazy ass grandmas doin’ crazy ass TV series

Vi le mai amintiţi pe Roseanne Barr și pe Fran Drescher? Cele două doamne au câteva trăsături în comun pe care nu le-ați uitat cu siguranță: ambele au o voce și un râs care curăță tapetul de pe perete, ambele sunt convinse de farmecul lor – la care Roseanne Barr adaugă și doza de răutate în formă pură (bitchiness for the sake of bitchiness) 😀 😀 Fiecare s-a bucurat de relativ succes în anii ’90: The Nanny – 6 sezoane în intervalul 1993 – 1999 şi un scor de 6,9 puncte pe IMDB, Roseanne – 9 sezoane în intervalul 1988 – 1997 și un decent scor de 7,2 puncte pe IMDB.

Ei bine, anii au trecut, strălucirea s-a dus și ea, dar Roseanne și Fran se încăpăţânează să își păstreze locul pe sticlă. Fran Drescher insistă să își joace rolul de femeie frumoasă, nu foarte isteață, dar, cu siguranță, gălăgioasă și ușor iritantă. Comedia de situație (sitcom) a anilor ’90 a avut succes în anii ’90, dar lucrurile s-au mai schimbat de la Friends, Frasier și Married … with Children încoace. Happily Divorced (2011 – ), difuzat pe TV Land, un canal din rețeaua MTV, nu are nicio legătură cu sloganul postului de televiziune (”Laugh More ”).  Intriga e simplă: Fran (da, ȘI AICI, tot Fran se numește, așa cum se numește și în The Nanny, și în What I like about you și în Living with Fran) se trezește, după 18 ani de căsnicie, din nou femeie singură, după ce soțul ei realizează că e homosexual. Nici nu mă obosesc să comentez pe marginea faptului că, la naiba, i-a luat omului 18 ani să se prindă că nevestii cea cu vocea enervantă și claia de păr îi lipsește ceva esențial. Umorul e facil, replicile sunt clișee proaste, care nu stârnesc nici măcar un zâmbet în colțul gurii. Se mizează tot pe stilul vulgar și pe evidență, pe aplauzele publicului din studio, pe vechea formulă de la începuturile comediei pe micul ecranul (și când spun asta, mă întorc în anii ’50, nu în glorioșii ani ’90). 6,6 pe IMDB? Probabil fanii lui John Michael Higgings au fost singurii care au dat mai mult de 2 bani pe un sitcom de trei parale, ca o doamnă trecută, cu mult fard și puține de spus.

Dacă Fran duce vulgaritatea pe culmile insuportabilului, Roseanne takes us to a whole new level of crazy!! Impulsivă și violentă, cunoscută pentru temperamentul ei vulcanic, Roseanne Barr s-a întors. Cultivă nuci în Hawaii, în producția Roseanne’s Nuts. Strigă în gura mare, în fața unei întregi echipe de cameramani, că  s-a săturat și că se întoarce la natură, la fermă, la viața simplă, într-un reality show prost. Zgomotos, inutil. Nici ea nu a renunţat la obiceiul prost de a-și împrumuta prenumele personajului interpretat. (Roseanne Barr – Roseanne Conner, Roseanne as herself, în producția din 2011). Mai mult, Roseanne şi-a băgat niţel nasul şi în producţie, scoţând pe bandă o serie de titluri îndoielnice: The Roseanne Show (1998 – 2000),  The Real Roseanne Show (2003), Rockin’ with Roseanne (2006), Roseanne Barr: Blonde and Bitchin’ (2006). Miza se pune pe imaginea de femeie ignorantă şi rea, bossy as hell, care pune la punct tot ce îi iese în cale – oameni, porci şi alte fiinţe: (‘Pig, return to your people, or whatever they are!‘) Prost, obositor, nu am reuşit să trec de primele două episoade şi nu-l recomand nici măcar dacă vreţi să irosiţi câteva ore într-o dulce lenevie, fără mare efort intelectual.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s