Gaşcă, facem un joc?

E frigul naibii afară, am început anul în focuri şi nu prea îmi place nimic din ce fac, momentan. Traduceri seci, lipsite de suflet, nimic care să mă stârnească şi să îmi facă poftă de mai mult. Mi-am zis că e cazul să încep anul cu o pauză şi niţel răsfăţ. Şi, dragii mei, mi-am oferit porţia de răsfăţ perfect: o seară de jocuri, la ceainăria Tabiet. Se întâmplă o groază de chestii mişto acolo, distracţia pseudocopilărească de miercuri seara, marca Boardgames Blog, fiind momentul meu preferat. Dacă vreţi să recuperaţi senzaţia aia fantastică, de copil în magazinul cu jucării, trebuie să daţi o raită pe la ceainărie şi să aruncaţi un ochi peste zecile de jocuri care umplu pereţii de pe hol. Jocuri despre care nu aţi auzit vreodată, gen Alahambra, Saboteur, Catan (imaginea din stânga) sau Dixit (unul dintre preferatele mele), umplu rafturile, se pot juca în ceainărie sau cumpăra. Jocurile copilăriei voastre sunt şi ele acolo (vă e dor de un pic de Nu te supăra, frate?).

Aţi jucat vreodată Qwirkle? Seamănă destul de mult cu Scrabble, with a twist, of course. Se joacă în cel mult 6 oameni şi e foarte distractiv. Să nu mai zic de Saboteur, un joc de şiretenie, strategie şi noroc, foarte distractiv. Nu am încercat încă Jenga, jocul cel mai gălăgios din ceainărie, aseară. Fiecare jucător era convins că el NU va dărâma turnul, iar noi, martorii, uitasem să jucăm jocurile noastre şi căscam gurile la masa vecină.

V-am dat detalii peste detalii, dar nu v-am spus că, timp de vreo trei ore, am uitat de rate, fisc, probleme şi alte asemenea neplăceri cotidiene. Am râs cu gura până la urechi şi ne-am alintat ca nişte plozi, ne-am bucurat de micile competiţii şi alianţe create ad-hoc şi am fost complet lipsiţi de presiunea de a fi adulţi (să fim serioşi, cine se simte adult 100%?). Bineînţeles, mi-am amintit de bucuria de a simţi Bucureştiul ca pe un „acasă”, cu o curte mare în care mă relaxez şi în care am unde să mă joc din când în când, bucurie despre care povesteam aici.

Apropo, la Catan şi la Saboteur s-ar putea să mănânc bătaie, dar vă provoc la un Dixit. După cum vedeţi, sunt expertă la bătut câmpii, aşa că bring it on! 😀

A.

Publicitate

5 gânduri despre “Gaşcă, facem un joc?

  1. Hihi,am fost si noi inainte de Craciun si ne-am distrat copios cu Acvtivity 🙂 alaturi se juca Ticket to Ride 🙂 amandoua jocuirile sunt fascinante! 🙂 Mi-ai dat idei noi cu titlurile abordate mai sus!:)

  2. @Z: văd că nu te-a dat pe spate ceainăria Tabiet. Mai sunt opţiuni în Bucureşti, dacă vrei, o duzină: Serendipity, Rendez-vous, plus o pleiadă în centrul vechi.
    @Evelina: Ticket to ride nu am încercat încă, deşi tot aud de el şi cam ştiu cum se joacă. Cum e Activity?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s