Feeling vintage? Check out Magic City

După cum bine ştiţi, una dintre ocupaţiile mele preferate este aceea de a „ingera” seriale (americane, majoritatea), unele consumate pe post de fundal sonor, când lucrez, altele savurate picătură cu picătură, pentru că sunt scrise al naibii de bine şi pentru că producătorii sunt incredibil de inspiraţi când aleg actori pentru personajele lor. Ei bine, primăvara asta, m-am trezit într-un impas: o parte din serialele mele preferate s-au terminat de tot, iar altele  (Dexter, The walking dead, bătrânul Grey’s Anatomy) sunt ca un preludiu prea lung, cu finalizare abia la toamnă sau cine ştie când (How I met your mother). House şi-a luat la adio, pe principiul „House is dead, long live House!”, după ce m-a plimbat în ultimul episod, prin varianta lui preferată de intrigă: now I am dead, no I am not. My mistake, my other self is dead şi aşa mai departe.

Am scotocit prin seriale vechi neatinse, am aruncat un ochi şi pe lista de prospături şi am ceva pradă de împărţit.

Magic City (2012 -). Mai proaspăt de atât nu se poate şi e dovada faptului că nu e niciodată târziu să găseşti rolul perfect. Pe scurt, Magic City este povestea unui proprietar de hotel, Ike Evans, care încearcă cu disperare să îşi păstreze coloana vertebrală intactă, într-un Miami luxos, agitat, sfâşiat de mafie, pe la începutul anilor ’60. Surpriza a fost alegerea producătorilor pentru personajul principal, Ike Evans. Pe Jeffrey Dean Morgan s-ar putea să vi-l amintiţi din Supernatural sau Grey’s Anatomy şi s-ar putea să îl confundaţi din când în când cu Javier Bardem (ceea ce, probabil, nu i-a prea fost de folos de-a lungul timpului – „we’ve seen this face before”). Ei bine, la 46 de ani, Jeffrey Dean Morgan a găsit rolul perfect: Ike Evans, proprietarul hotelului Miramar Playa Hotel, cu o nevastă impecabilă (uluitoarea Olga Kurylenko), o fărâmă de conştiinţă şi foamea tipică sfârşitului de deceniu.

Reţeta serialului e una cunoscută: lux, sex, mafie, dragoste mai mult sau mai puţin împărtăşită. You’ve definitely seen that before! Totuşi, filmul are suficientă prospeţime pentru a ieşi din anonimat, iar dozajul intrigii este foarte bine pus la punct. Despre fundal nu mai pomenesc. Referinţe sunt şi ele  fascinante, cum ar fi faptul că Vera Evans, fostă dansatoare în Havana, acum regina Miramar Playa Hotel, tânjeşte după confirmarea socială aferentă, încercând preţ de câteva episoade să o aducă pe Jacqueline Kennedy – simbol al stilului şi eleganţei – la un brunch organizat în hotel, pe post de invitată de onoare. O referinţă politică şi socială ici (frământările ce au urmat momentului istoric, în care Fidel Castro a preluat frâiele Cubei, răsturnându-l pe Fulgencio Batista), un strop de Sinatra colo, un Miami superb şi vă garantez că veţi uita de rate, muncă şi frecuş zilnic. Bineînţeles, şi aici se fumează în draci, peste tot. Devine o obsesie.

Era să uit! Am o slăbiciune pentru personajele negative: Tom Hiddlestone, as Loki, Robert Knepper, as Theodore „T-Bag” Bagwell şi Peter Stormare – un suedez care joacă impecabil rolul unui mafiot italian and many many more! Trebuie să îl vedeţi pe Danny Huston în rolul lui Ben „The Butcher” Diamond. Nu cred că este cazul să explic în detaliu ce specialitate are, dar vă pot spune că e croit pentru postura de anti-erou. E destul de simplu să fii băiatul cel bun, dar e mai complicat şi, cu siguranţă, mai distractiv să fii de cealaltă parte a baricadei. Sau măcar gri.

Mai am câteva titluri pe listă, dar nu sunt foarte sigură de ele, aşa că revin cu detalii, în curând.

Enjoy!

A.

P.S. A început Bookfest, aşa că vă invit să aruncăm o privire printre standuri, lansări de carte şi promoţii!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s