Emmy 2012: Deschid casa de pariuri. Sectiunea comedie

Se apropie unul dintre momentele mele preferate: Primetime Emmy Awards 2012, premiile acordate celor mai bune producţii TV difuzate la orele de audienţă maximă. Mă mănâncă degetele şi nu mai am stare până pe 23 septembrie, aşa că trec rapid la treabă.

Lista nominalizaţilor pentru Cel mai bun serial de comedie este plină de nume bune, unele dintre ele fiind seriale de cursă lungă: Modern Family, 30 Rock, The Big Bang Theory. Cele două apariţii fierbinţi pe această listă sunt Girls (despre care am povestit aici) şi VEEP, un serial despre care nu am apucat să scriu, dar pe care îl ador. Eu aş da un premiu mare şi frumos unuia dintre cele două (cele consacrate au deja o cutie de trofee, iar Curb your enthusiasm – să avem pardon, deşi Larry David a ales să nu îşi petreacă bătrâneţile în Florida, aşa cum fac oamenii de vârsta lui, autopersiflarea a la Woody Allen îl prinde doar pe Woody Allen). La o privire mai atentă, Girls are potenţial, e genial, aş zice, având în vedere vârsta creatoarei sale (Lena Dunham, născută în 1986), dar mai trebuie finisat pe ici, pe colo. Nu aş trece cu vederea stângăciile primelor episoade. Pe de altă parte, VEEP a fost dragoste la prima vizionare. Intriga absurdă pe alocuri, construită în jurul vicepreşedintei SUA, adorabila Selina Meyer (Julia Louis-Dreyfus, v-o amintiţi?), bâlbele, bârfele, scandalurile mărunte şi ghinioanele tabloidizate nasc un serial care musteşte de ironie. Nu trebuie să rataţi episodul în care Selina Meyer trebuie să preia temporar atribuţiile preşedintelui şi momentul în care îi e aproape imposibil să îşi reţină zâmbetul, aflând că devine cea mai puternică femeie din America… the grin on her face – priceless! Apropo de actori reinventaţi cu brio, Julia Louis-Dreyfus a apelat la experienţa din Seinfeld, pe care a îmbogăţit-o cu nuanţe savuroase de ironie, o nouă gamă de expresivitate şi foarte mult umor.

Se pare că m-am decis: la categoria Cel mai bun serial de comedie, pariez pe VEEP. În aceeaşi notă, MY Emmy for Best

Lena Dunham

Lead Actress in a Comedy Series goes to Julia Louis-Dreyfus. Competiţia e serioasă, cu Eddie Falco, de neuitat în Nurse Jackie, revelaţia sezonului – Lena Dunham, în rolul stângacei, complexatei şi nevroticei Hannah Horvath, în Girls, şi Melissa McCarthy, care a scăpat de rolul de vioara a doua (Gilmore Girls) şi şi-a exploatat pe deplin talentul de actriţă de comedie, în Mike and Molly. E  şi  Zoey Deschannel pe acolo, în rolul de adorabilei şi incredibil de enervantei Jess Day, în New Girl. Din păcate, Zoey nu prea mă convinge că poate juca alt rol decât pe cel al lui Zoey, fata slabă de înger, cu zâmbet frumos şi o incredibilă capacitate de a se pune în situaţii stânjenitoare. Nici New Girl nu prea m-a convins. E genul de comedioară de consum, din seria Up all night (dacă vă e dor de Christina Applegate), ca un fel de schiţă prost conturată a altui serial de gen, muult mai pe gustul meu, Don’t Trust the B–- in Apartment 23 (the bitch, Krysten Ritter, is exquisite!)

Lista nominalizaţilor pentru Cel mai bun actor în rol principal, într-un serial de comedie mă dezamăgeşte crunt, aşa că o iau prin eliminare,  Cu siguranţă NU Larry David, nu Jon Cryer as Allan Harper (Two and a half men), pentru că personajul lui a fost căsăpit fără milă şi umilit până peste poate, în ultimul sezon, dar el insistă, insistă…  Nu Louis C.K. – nu a reuşit să mă convingă. Nu am avut răbdare să urmăresc cu atenţie House of Lies, dar Don Cheadle as Marty Kaan părea promiţător. Not Emmy material, but promising. Favoriţii pe care aş paria eu sunt Jim Parsons (The Big Bang Theory) şi Alec Baldwin (30 Rock). Nu prea sunt sigură, aşa că merg la ghici şi zic: Jim Parsons.

Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, într-un serial de comedie va merge, cu certitudine, către Kathryn Joosten (bătrâna posacă uneori, adorabilă alteori, plină de umor acid întotdeauna, Karen McCluskey, Desperate Housewives). In memoriam. Lista nominalizatelor de anul acesta este interesantă, dar, de obicei evenimentele de gen onorează actorii trecuţi în nefiinţă, între timp.

În sfârşit, categoria Cel mai bun actor în rol secundar, în serial de comedie m-a băgat complet în ceaţă. Doamnelor şi domnilor, PATRU dintre actorii nominalizaţi joacă în acelaşi serial, care primeşte punctaj maxim de la mine, fără rezerve – Modern Family: Legendarul Ed O’Neill, as Jay Pritchett, Jesse Tyler Ferguson as Mitchell Pritchett, Ty Burrell as Phil Dunphy şi condimentatul Eric Stonestreet as Cameron Tucker. Ce pot să zic? Restul listei (2 nume) e irelevant în momentul ăsta. Ce să aleg, ce să aleg. E atât de greu. Merg pe mâna sigură a legendei: pariez pe Ed O’Neil pentru că este impecabil, amuzant, umanizat în sezoanele următoare şi îmi lasă impresia că personajul lui şi-a făcut deja un loc bun în memoria colectivă a publicului.

Revin mâine cu celelalte pariuri.

What say you, so far?

A.

Surse foto:

http://www.imdb.com

http://artsbeat.blogs.nytimes.com/2012/07/19/emmy-nominees-lena-dunham-of-girls/

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s