http://www.bibnat.ro/

Încep cu link-ul zilei, care ar trebui să deschidă uşile către o lume nouă şi fascinantă: Biblioteca Naţională a României. Astăzi este Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor. O ocazie excelentă pentru inaugurarea sediului din Bucureşti al Bibliotecii Naţionale a României, într-un spaţiu care a păcălit nişte vizitatori, de dimineaţă, lăsându-le impresia că se află într-un mall. Vastă, proaspătă şi modernă, Biblioteca Naţională pare promiţătoare pentru cititori: 4 săli de lectură mari, 6 săli de conferinţe, o aulă de 400 de locuri, 30.000 de metri pătraţi de spaţiu de depozitare de carte şi 15.000 de metri pătraţi de spaţii multifuncţionale pentru expoziţii, audiţii, librării şi cafenele. (sursa: http://www.realitatea.net)

Site-ul nu a fost încă actualizat cum se cuvine, dar bănuiesc că asta se va întâmpla în curând. Săptămâna asta îmi fac timp şi dau o fugă la bibliotecă, îmi fac abonament şi revin cu detalii. Promit. 🙂

A.

P.s. Ştiaţi că Ziua Internaţională a Cărţii comemorează doi titani ai literaturii universale, născuţi pe 23 aprilie? William Shakespeare, născut acum 448 de ani, şi Miguel de Cervantes, născut acum 465 de ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s